четвер, 9 лютого 2017 р.

чому ліси потребують захисту?

Мета проекту -  обговорити з учнями інформацію про збереження лісу; довести необхідність збереження лісу; розвивати естетичне сприйняття навколишнього, мислення, спостережливість; виховувати любов до природи.
Ліс — наша радість, наша любов. Любов до природи кожен розуміє по-своєму. Деякі люблять полювати, збирати гриби, інші просто ходити без мети, з одним бажанням — відпочити.

Винищення лісів може змінити клімат у світі, спричиняє засухи, змінює напрямок вітрів, при випаданні великої кількості опадів виникають повені. Бездумна вирубка лісів привела в 1998 році до великої повені та руйнувань на Закарпатті, завдала великої матеріальної шкоди, яку важко оцінити.
На відновлення лісів потрібно багато років важкої праці і матеріальних затрат.
Отже, на місці вирубаних лісів потрібно насаджувати нові. Ліси треба охороняти.

А ще бувають випадки, коли туристи й відпочиваючі знаходять у лісі пташеня, що випало з гнізда, щойно народжених зайчат, козуленят, підбирають їх і потім намагаються утримувати вдома. Та ще й пишаються (іноді пишуть у газеті): ми, мовляв, зробили для природи добре діло, врятували дику тварину. А насправді від такого діла — тільки збиток природі. Зустрівши в лісі заблукале, кволе чи хворе звіреня або пташеня, не підбирайте його, бо можна занести в селище чи місто заразну хворобу, а повідомте про це місцевого єгеря, лісника, працівника ветеринарної служби. 
Добре, тож запам’ятайте наступні правила поведінки з вогнем у лісі: 
-не залишайте вогнище без нагляду; 
-місце розпалювання вогню обкладіть камінцями чи обсипте землею (піском) ; 
-після відпочинку, обов'язково заливайте вогнище водою чи засипте піском; 
-розпалюйте вогнище, по можливості, на місці попереднього. 

Немає коментарів:

Дописати коментар